Tuesday, August 9, 2016

Shameful Tuesday

Assalamualaikum and hi guys!

Syahirah nak cerita something freaking embarrassing that happened today. Today Tuesday, we had a maths quiz. Alhamdulillah boleh jawab (thank you madam nazihah buat soalan senang so that we wont fail your subject ! hahah) . So madam let us go out early as she had a meeting . We were out from the class at near to 3 pm . My next class was at 4. So we had more than hour to study for the next fluid class. Gigih naik tingkat 3 blok bidara to find an empty class nak study dengan Zai and Afiqah. Dah nak start class tu we went downstairs and still the class is full with budak kelas A. Haih why lah lecturer ni semangat sangat nak mengajar haha. Setiap minggu lambat keluar.

Oleh sebab malas nak tunggu, I peeked at the window kelas sebelah. Hmm I dont think there's anyone in the class.  I, full of confidence, masuk kelas sebelah while singing lagu One Dance Drake tu dengan penuh semangat siap dengan hand movements sambil kepala geleng-geleng lagi. Tiba tiba, ada suara garau out of nowhere " awak ada kelas dekat sini ke? " TERUS STOP LAGU ONE DANCE TU APA LAGI. I DIDNT NOTICED THERE WAS A LECTURER DEKAT MEJA NEAR THE PINTU TU. BAYANGKAN APA DIA DENGAR AND LIHAT.

I , like a normal person would, ran straight towards the door , keluar dengan Afiqah yang sama ikut belakang , laughing like a maniac. Zai, like an even normal person would, pergi masuk balik and explained yang kitaorang saja je nak singgah jap tunggu kelas start. HAHAHHAHHHA HADOI WHY DO I HAVE TO SING AND DANCE SEKALI. NASIB BAIK TAK NYANYI LAGU SPONGEBOB SEBAB BEFORE THAT NYANYI LAGU TU. HAHHAHAAHA okay pikir balik pun macam apa je.

Oh one more annoying thing nak cerita . Last week, lepas drawing macam gila stayed up sampai pukul 5, we were praying so hard solid takde class. Class solid is at 8pm while drawing lepas tu for 3 hours. Nak siapkan drawing punya pasal sanggup stayed up lama lama. So we, full of hopes yang class solid takde esok paginya, tanyalah dalam group class. The only person yang respond dalam group tu was Syed. Dia kata class solid cancelled with smiley terbalik. Naive and percaya sangat dekat si Syed ni, kitaorang pun bodoh bodoh je bangun lambat. Then, we went to drawing class. Takde apa yang pelik , its just that ramai budak lelaki sampai lambat. So in my mind, I was like ni mesti baru bangun ni mentang mentang takde kelas pagi. Semua buat macam biasa. No questions whatsoever.

Esoknya, kelas solid, tiba tiba Sir tanya "what about my non face to face?". Dengan bangganya keluarkan kerja rumah last week. Bila sir nak discuss and he did it dekat whiteboard, we realised. AIK MACAM TAK PERNAH BELAJAR JE LAGI. Ok Syahrah chill,  mesti sir ingat dah ajar kelas kitaorang walaupun in reality belum. Then tengok belakang meja budak lelaki. OOOOKAAAAY KENAPA DIORANG DAH ADA NOTA. okay Syahirah dont panic. OKAYYYYY BUDAK KELAS JAWAB DENGAN PENUH SEMANGAT DISCUSSION SIR. SIR DENGAN GEMBIRANYA CAKAP " okay senang je kan chapter ni, next week saya masuk chapter baru." OKAY SEJAK BILA DAH HABIS CHAPTER WTF IS GOING ON?!

Then we finally realized, we were just too naive. Si Syed tu buat lawak yang tak seberapa lawak lah. "Weh sorrylah aku memain je, aku ingatkan dah bagi smiley terbalik tu kau faham". Obviously we had to maki Syed sebab main main benda tak kelakar hahahahah. Memang pandang dia penuh kebencian lah lepas tu. SEBAB DIA I HAD ALREADY MISSED 4 CLASSES. IF I KENA REPEAT IM BLAMING YOU! Hari ni boleeehhh pula dia nak buat lawak cakap " kelas esok solid ada tau" Haihhh rasa nak cubit berapi je dia tu hadoiii.

Ok that's all the rant I'm doing today. Hahaha bye.



No comments:

Post a Comment