Sunday, August 21, 2016

KFC.SOLID.GENG JUBAH HITAM. KURAP

Salam and hi fellow humans.

My hands are itching to write an update (jk I have allergic reactions these past weeks until now and idk why probably ayam haha). I’ve been quite busy because of so many tests , quizzes, brassband training and so on. Oh cakap pasal test, I had this solid test which WAS SO FREAKING HARD! I DON’T GET IT WHY THE LECTURER (dahlah my own lecturer) MADE THE QUESTIONS SO HARD ?!?!?! LIKE WHY ARE YOU TRYING TO FAIL YOUR STUDENTS SO BAD ? NAK TENGOK MUKA KITAORANG LAGI KE SEM DEPAN ?!!??? DAHLAH 30% OF THE TOTAL MARKS. IM PRETTY DAMN SURE 60% OF SOLID STUDENTS FAILED THAT PAPER. LIKE WHYYY WHYYY WHYYY ????? Okay enough with the capital letters. I shall not think about that paper anymore. I shall not. I will not. I must not. I would not. I do not want to. BUT SERIOUSLLYYYY WHY ???!!?!?!?? (*frustrated+annoyed+angry+lapar secream)


(Distracting myself with Ed Skrein's sexiness hahaha im ok now)

Okay then. After the solid rant above let's talk about something less annoying and frustrating. haha. Al kisah, Zai and I were craving KFC last week . So we went to kfc to eat some fried chikin lah . So lepas dapat all the makanan , we went to tingkat atas KFC the usual tempat lepak students. (siapa duduk bawa tak cool ah cehh haha) Borak borak cam biasa. And then I told Zai how the night before , after training I went to MS lepak lepak dengan my bandmates. We saw like a group of students pakai tudung labuh berkopiah bagai. Pelik gak ah sebab it was already 11 something pm. Like what are they doing here? Dah malam dahh kottt. Dahlah ada yang handsome. Nasib baik budak sekolah hahaahahahah, Anyways, so I lepas cerita tu cakap "hmm nasib baik pakai baju biasa kalau pakai jubah hitam ramai ramai mesti menakutkan" And then Zai terdistracted dengan someone behind me. Before she could say anything to me at all I finished my stupid story macam biasa "kalau semua pakai jubah hitam, macam geng jubah hitam pula dah nak sebar ajaran sesat pula dah (lepastu gelak cam setan)" and then... I knew who Zai was looking at while I was finishing my story. Right after my stupid story, ada akak pakai jubah hitam duduk right behind Zai. And her friend was there all along. Krikk...krikk...



Tak cukup with one story? Here's another one. Like I said before, I was having like allergic reactions from god knows what.  Last week lepas kelas je, Zai and I went to isi minyak motor dulu and then right after that pergi poliklinik 1 Malaysia dekat dengan stesen minyak bagai.I parked the motor ( dah best dah masuk kotak bagai), tapi I suddenly questioned the capabilities of the poliknik . I asked Zai patut pergi poliklinik ke hospital besar. And she said"selalunya kalau poliklinik ni dia MA je yang check and dia check gitu gitu je. Better hospital besar" So , for the sake of my not-so beautiful skin to become normal again, I decided, you know what, jauh pun jauhlah janji dapat jumpa doktor. Yes, poliklinik to hospital besar is quite jauh since we had to patah balik in the direction to Uitm. 
Sampai je sana Zai tunjuk ke arah Wad bersalin . (k tak lawak zai haha) And then we went to register dekat Unit Kecemasan.

A conversation with the pegawai Unit Kecemasan(PUK) :

PUK: Ye, awak sakit apa?
Me: Hmm saya kena allergic ni. Saya nak jumpa doktor.
PUK: Hmm allergic? Dekat sini kecemasan dengan rawatan pakar je. Kena ada appointment. Untuk allergic macam tu bukan dekat sini.
Zai : Habistu dekat mana encik?
PUK: Ohh ni awak kena pergi dekat klinik yang dekat jalan besar tu. 
(hatiku sudah dupdap dupdap pls jangan kata poliklinik yang baru je kitaorang pergi tu)
Zai : Oh yang dekat mana satu ye?
PUK : Alaa yang dekat dengan TM tu, dekat dengan stesen minyak semua.
Zai dan Syahirah : (hanya mampu mengesat air mata sambil gelak teraniaya) oh Poliknik tu ke?
PUK : Ya,ataupun awak pergi klink 1Malaysia dekat bandar (macam tahu tahu je hati kitaorang tengah pecah seribu)

Ku keciwaaaa. We dragged our feet balik ke motor. Kebodohan apakah yang kami telah lakukan  ini ?!? hahaha. Ok taknak give up lagi , we went to klinik dekat bandar. Tanya akak kaunter tu nak jumpa doktor ni sebab allergic, doktor ada ke? And she said "hmm MA ada awak tunggu 5min" *hampir mengalir air mata. Ok takpe positif lagi.

Here's a conversation with the MA (he's a guy):

MA: ok sakit apa (tengok atas bawah)
Me : Hmm saya punya tangan kena allergic.
MA: (tengok sikit my tangan) Hmm kau kena kurap ni.
Me : Tapi saya rasa saya kena ni sebab ....
MA: Hmmph memang kurap ni.
Me : Haritu saya makan ayam saya rasa .....
MA : tak tak ni kurap ni...
Me : tapi saya.....
MA : kesian boyfriend awak dia tengok tangan awak macam ni.
Me : tapi.....
MA : Ok dekat sini takde ubat makan untuk hilangkan kurap kau tu tapi ada ubat sapu ni blaaa... blaa.....
Me : ok den bij

APAHAL DOH DIA BUKANNYA NAK TANYA BILA START GATAL GATAL, KENAPA, MACAMANA , SEBELUM NI KENA BILA??/!!! Like idc if its kurap or whatever tapi tanyalah betul-betul. hadoiiii buat hangin je. Dahlah berkau kau bagai. To conclude, that day adalah hari paling annoying dalam dunia. hahaha

I'm kinda penat nak menulis dah and I have a class in 25 mins . Tu je blog post for today. Bye guys !!

No comments:

Post a Comment